Daniëlle Schel

Daniëlle Schel

OK

Terug naar UITagenda

Een voorstelling over ‘a new way of being alone together’.

Altijd en overal bereikbaar en toch zijn we de eenzaamste samenleving in de geschiedenis van de mensheid. Gelukkig is er genoeg afleiding. Waar hadden we het over? O ja, een voorstelling over verbinding. Hartje. OK.

In 2017 won Daniëlle Schel de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarmee werd zij “een dame om in de gaten te houden.” In 2019 ging haar eerste avondvullende voorstelling PATROON in première. “Ze blijft onvoorspelbaar tot de laatste seconde”, schreef de Volkskrant hierover. Nu is ze terug met OK. Voor deze voorstelling kreeg Daniëlle in 2020 op voordracht van de VSCD jury het Stijgend Applaus Stipendium, een aanmoedigingsprijs voor jonge cabaretiers.

Uit het juryrapport:
“In OK zoekt Daniëlle de tragiek van de mens ditmaal in het spanningsveld tussen enerzijds onze behoefte aan contact en anderzijds de voortschrijdende technologie, die vaak gericht is op het bevredigen van individuele verlangens. Het resultaat is “A new way of being alone together”, zoals ze de Amerikaanse hoogleraar Sherry Turkle citeert. Een actueel thema, dat door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden zelfs alleen maar relevanter is geworden.”

In de pers
“Zo’n vol, volledig verzorgd programma (…) ze blijft onvoorspelbaar tot de laatste seconde.” - de Volkskrant

“Daniëlle Schel levert een veelbelovend debuut af waarin ze haar veelzijdige talent laat zien. ” - Theaterkrant