Ton Engels & De Medeplichtigen

Ton Engels & De Medeplichtigen

Noeit Mier Werke

Terug naar UITagenda

En dan opeens is het ‘klaar’. Pensioen: niks meer te doen! Alleen bij muzikanten ‘werkt’ dat net een beetje anders.

Ton Engels uit Panningen bijvoorbeeld is drukker dan ooit! Je kent hem van Blowbeat. En vanaf dit najaar toert hij met De Medeplichtigen en de muziek van zijn nieuwste album Noeit Mier Werke! langs de Limburgse podia. Vrijdag 13 januari strijkt dit viertal neer in onze INGzaal.

Geen liedjes of liederen maar songs
Ton Engels maakt songs - ‘liedjes’ klinkt volgens de Noord-Limburgse singer-songwriter te truttig, ‘liederen’ te ouderwets en troubadourderig; vandaar dus ‘songs’. Hij zingt over kleine en grote dingen: over De Peel en zijn kleine dorpen, de waanzin van de nieuwe tijd, wielrennen en over alledaagse en herkenbare beslommeringen. Sinds 1994 doet hij dat bij voorkeur met teksten in het ‘plat’ van zijn geboortedorp Panningen; Kepèl voor ‘de minse in de buurt’.

Buitencategorie
Zijn nieuwste en zevende (dialect)album Noeit Mier Werke! is nèt uit. Met titels als Kiek Dien Meadje, Noeit Mier Werke!, Bonanza en Truuk Nao Kepel is het een feel-good album geworden. “Deze singer-songwriter behoort tot het allerbeste wat Limburg te bieden heeft op muzikaal gebied”, vindt L1: “De poëtische zeggingskracht van zijn liedjes gecombineerd met zijn prachtige gitaarspel maken Engels tot een artiest van de buitencategorie.”

Line-up
Ton Engels - gitaar en zang
Eric Coenen - bas
Eric van de Lest - drums
Egbert Derix - toetsen