Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep

Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep

Terug naar UITagenda

“Overtuigend en ontroerend.” - NRC Handelsblad

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar Heerlen om het publiek hier te laten zien hoe het met hem gaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord.

Hendrik constateert in Opgewekt naar de eindstreep dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast
De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs - met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrol. Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.

Een groot succes
Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend.

In de pers
“Overtuigend en ontroerend.” - NRC Handelsblad
“Vol humor en tragiek.” - Algemeen Dagblad

Credits
Producent: Inge Bos
Regie: Eddy Habbema
Met: Beau Schneider, Britte Lagcher, Nikkie Kuis, Leendert de Ridder en anderen
Bewerking: Jibbe Willems
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Lichtontwerp: Marc Heinz en Wilfred Loopstra
Kostuums: Arien de Vries