Rufus Wainwright

Rufus Wainwright

Amsterdam Sinfonietta

Terug naar UITagenda

Rufus Wainwright keert terug bij de nieuwjaarstournee Breder dan klassiek.

In de afgelopen jaren sloeg het Amsterdam Sinfonietta een brug tussen klassiek en pop met artiesten zoals Typhoon, Wende, De Dijk en Blaudzun. In 2017 deelden de strijkers het Breder dan Klassiek-podium met Rufus Wainwright. Deze boeiende samenwerking krijgt een vervolg.

Prince of Chamber Pop
Rufus Wainwright, de ‘Prince of Chamber Pop’, slaat zelf al regelmatig de brug naar de klassieke wereld. Hij schreef bijvoorbeeld twee opera’s. Samen met Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson brengt hij in deze nieuwe editie van Breder dan Klassiek zijn eigen songs en covers van zijn muzikale helden. Succesnummers uit de vorige show worden gecombineerd met nieuwe, verrassende composities.