philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland

Nieuwjaarsconcert

Terug naar UITagenda

Laat de champagnekurken maar knallen en wens elkaar het allerbeste!

Het nieuwe jaar is begonnen. Geen mooiere mooie traditie dan dat te vieren met een Nieuwjaarsconcert! Ga zwierend het nieuwe jaar in met Weense walsen, polka’s en marsmuziek. Dirigent Sander Teepen neemt u mee naar de inspiratiebron van al deze klanken: de volksmuziek uit het Habsburgse Rijk. Een opwindende Slavische dans van Dvorák, de Hongaarse Rapsodie van Liszt, Dansen uit Galanta van Kodaly en nog veel meer. Adelina Hasani, concertmeester van philharmonie zuidnederland, soleert speciaal voor u in drie virtuoze dansen uit ‘haar’ Albanië.

Werken van Strauss, Dvořák, Enescu, Brahms, Kodaly ea.
Dirigent: Sander Teepen
Solist: Adelina Hasani

Inleiding: Toine Sporken