Charlie and the Chocolate Factory

Charlie and the Chocolate Factory

De Musical

Terug naar UITagenda

Een onweerstaanbare musical!

Na West End & Broadway is Charlie and the Chocolate Factory eindelijk voor het eerst ook in Nederland te zien. Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical over de kracht van verbeelding. Over dromen, (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn.

Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie, die er al jaren van droomt de chocoladefabriek van Willy Wonka te mogen bezoeken. Deze geheimzinnige chocolademaker opent ineens de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden.

Geluk!
Het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden.

Een spectaculaire musical
Charlie and the Chocolate Factory is een onweerstaanbare musical; gebaseerd op het boek van Roald Dahl, met muziek van Marc Shaiman en Scott Wittman, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages.