Barokopera Amsterdam

Barokopera Amsterdam

Offenbach - Reis naar de Maan

Terug naar UITagenda

Klaar voor vertrek? Reis in Offenbachs Reis naar de Maan met zes operazangers, zes instrumentalisten en drie circusacrobaten mee naar een bont universum zonder zwaartekracht.

Componist Jacques Offenbach speelde in 1875 in op het enorme succes van Jule Vernes Reis naar de maan en bracht het verhaal op wervelende muziek naar de speelvloer van de opera. Als prins Caprice zich uit pure verveling in een capsule naar de maan laat schieten, valt hij als een blok voor maanprinses Fantasia. Dat leidt tot hilarische verwikkelingen met een vleugje maatschappijkritiek. Reis naar de Maan is een van de mooiste partituren van Offenbach. Luchtigheid, tomeloze energie, gevoelige melodieën en een komisch gevoel voor lachwekkende liefde. Een adembenemende voorstelling!

Inleiding: Len van Schaik

In het Frans gezonden, met Nederlandse boventiteling.