Kijkje in het Romeins verleden!

Kijkje in het Romeins verleden!

Vitrinekastjes route

Terug naar UITagenda

Een kijkvenster naar het verleden en wel het Romeins verleden van Heerlen, daarmee beschrijf je alle vitrinekastjes die zijn geplaatst in het Romeins Kwartier in Heerlen-Centrum. Een initiatief van de ondernemers uit dit gebied.

In elk vitrinekastje staat een ander object uit de Romeinse tijd centraal. Dit zijn bijzondere bodemvondsten uit de regio of exacte replicaties van gebruiksvoorwerpen uit die periode. Samen vormen de vitrinekastjes een route door het gebied en langs de winkels en horecagelegenheden die hier zijn gevestigd. Hieronder nemen we je mee langs de verschillende vitrinekastjes en locaties.

De vitrinekastjes route in het Romeins Kwartier kun je doen wanneer je er zelf zin in hebt en is volledig gratis te bewonderen!

Direct naar de route