Afterpartees

Afterpartees

Terug naar UITagenda

Afterpartees komt uit Horst, Limburg. Door vrienden en vijanden bestempeld als de leukste liveband van het land. Nooit beschreven als de best geklede band van Nederland, maar dat daargelaten. Muzikaal schuilt Afterpartees ergens tussen Iggy Pop, The Strokes, Parquet Courts, Jonathan Richman en Blondie. Melodieuze powerpop met een goed oor voor hooks. Soms onbeschaamd mooi of hard. Liedjes voor festivals en gesloten rookhokken. Ze speelden op elk denkbaar festival (waaronder Pinkpop, Best Kept Secret, Into The Great Wide Open en Lowlands) en hebben bijna altijd goede zin. "Afterpartees belooft plechtig dat ze altijd hun best doen. Tot nu toe hebben ze live nog nooit verzaakt", aldus de zanger van de band.

Family Names, het derde album van Afterpartees.
Voor hun derde album hebben Afterpartees de touwtjes zelf in handen genomen. Geen managers, geen producers, geen deadlines, geen niks. Vijf broers die samen muziek maken. Ze bouwden een studio in een paardenstal (lees: blokhut) ergens in de bossen van Horst en zetten daar in drie weken het album op tape. Het resultaat: Family Names. Een ode aan saamhorigheid, vriendschap en eten. Met klanken van de Limburgse zandgrond en catchy powerpop uit de jaren 80, en killer gitaarriffs (aldus de gitarist). Mooie liedjes over de onmogelijke dingen in het leven, zoals optochten die nooit ophouden en het voor altijd bezoeken van je stamkroeg.

Dit concert vindt plaats in de kleine zaal van poppodium Nieuwe Nor.