The Son

The Son

Terug naar UITagenda

Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate. Zijn vader Peter en diens nieuwe vrouw Beth besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rit te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen?

Nadat hij de theaterwereld op z’n kop zette met zijn gelauwerde trilogie The Mother, The Father en The Son, komt regisseur Florian Zeller nu met de tweede verfilming van deze succesvolle drieluik. The Father en The Son zijn toneelbewerkingen over de impact van een geestelijke aandoening op zowel de zieke als diens naasten.

Nadat hij Anthony Hopkins als dementerende vader liet schitteren in het Oscarwinnende drama The Father duikt hij nu in het leven van de zoon. De tweede film van Zeller is zeker zo aangrijpend als zijn eerste en het acteerwerk maakt wederom grote indruk. The Son is een indrukwekkend familiedrama.