SCHUNCK Winterconcerten

SCHUNCK Winterconcerten

Terug naar UITagenda

Tijdens het openingsweekend van Wintertijd Heerlen organiseert SCHUNCK Muziek en Dans winterconcerten in het Glaspaleis.

SCHUNCK Winterconcerten
Zaterdag 17 en zondag 18 december vinden de winterconcerten weer plaats in SCHUNCK Glaspaleis. Tientallen Heerlense muziekverenigingen, koren en ensembles treden op tijdens deze feestelijke winterconcerten. Het is inmiddels traditie geworden: zo'n 500 muzikanten die het centrum van Heerlen in kerstsferen brengen met zang en muziek vanuit het Glaspaleis.

Alle optredens zijn gratis te bewonderen. Dus loop het Glaspaleis eens binnen en luister en geniet van de prachtige klanken van deze zangers en muzikanten.

SCHUNCK winterconcerten programma zaterdag 17 december 2022

Gemengd koor Parkstad
Het Gemengd koor Parkstad bestaat al sinds 28 mei 1928. Met hun veelzijdig repertoire - van musical en opera tot gospel en modern - treden zij op meerdere podia in de regio op. Ook organiseren zij onder leiding van Harrie Wijenberg om het jaar een adventsconcert.

Popkoor Thirdwing
Met meer dan 50 enthousiaste leden en onder de muzikale leiding van dirigent Mischa Hendriks geeft popkoor Thirdwing spetterende optredens - met eigen liveband - in de regio Parkstad Limburg en ver daarbuiten. Actuele popmuziek vormt de basis van het afwisselende repertoire. De originele, eigentijdse arrangementen, gecombineerd met het volle geluid van popkoor Thirdwing, maken ieder evenement tot een unieke gebeurtenis.

The Young Voices
Dit dynamische en ondernemende koor won in 2008 de eerste prijs op het Limburgs Koren Festival. Voorheen een jongerenkoor uit Voerendaal, nu een koor wat met hun repertoire en leeftijd de brug weet te slaan naar de klassieke gemengde koren. Onder leiding van Gerald Wijnen werken ze hard aan hun muzikale talenten.

SCHUNCK Strijkensemble
Onder muzikale leiding van Patrick Heckmanns speelt het SCHUNCK Strijkensemble een divers repertoire, van klassieke werken tot film- en musicalmuziek, welke ze speciaal tijdens de winterconcerten garneren met enkele kerstliedjes. Dit ensemble bestaat uit 10 enthousiaste muzikanten, waaronder violisten, cellisten en één contrabassist.

Koninklijk Heerlens mannenkoor St. Pancratius
Opgericht in 1878 is het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius met bijna 50 actieve leden een van de grotere mannenkoren van de regio. Met een roemrijk verleden en onstuitbare creatieve energie onderscheiden ze zich in hun muzikale prestaties. Dit gezellige koor van hoog niveau zal onder leiding van dirigent Anton Kropivšek en pianiste Augustine Boshouwers het Glaspaleis vullen met warme klanken.

SCHUNCK winterconcerten programma zondag 18 december

Heerlense Oratorium Vereniging
De HOV bestaat al bijna 75 jaar en heeft op dit moment ruim 80 leden. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit klassieke grote werken, zoals de Matthäus Passion van J.S. Bach. Op dit moment repeteren ze een Litaniae van Mozart, de Koorfantasie van Beethoven en Lauda Sion van Mendelssohn onder leiding van dirigent Emmanuël Pleijers en repetitor Paul Huijts.

SCHUNCK Volwassenenensemble
Het volwassenenensemble van SCHUNCK Muziek en Dans bestaat uit een groep enthousiaste personen die op latere leeftijd het plezier aan muziek maken ontdekten. Op zoek naar de mogelijkheid om op een ontspannen en plezierige manier samen te spelen, vonden ze hun heil bij dit ensemble onder leiding van Harry Schaeps. De te spelen muziek wordt speciaal voor hen gearrangeerd, aangepast aan ieders niveau, van laagdrempelig tot (ver)gevorderd, met een zeer afwisselend repertoire. Er is altijd plek voor meer musici in dit ensemble, dus loop gerust binnen tijdens een repetitie op woensdagavond (oneven weken) tussen 19:00 en 20:00 uur in het Glaspaleis.

Sing4Joy
Dit uit Hoensbroek afkomstige zangkoor bestaat dit jaar alweer 35 jaar. Onder leiding van Marcel Kleinjans repeteren ze iedere woensdagavond in de Vlieger in Hoensbroek.

Vocalgroup Magan
Vocalgroup Magan bestaat al ruim 50 jaar en heeft zijn oorsprong in het prachtige en pittoreske dorp Mechelen, midden in het Limburgse heuvelland. Deze groep van 28 zanger en een 5-koppige combo repeteert onder leiding van Jo Smeets. Tijdens de SCHUNCK-winterconcerten neemt dirigent Mischa Hendriks en Vocalgroup Magan je mee langs werken van onder andere Elbo, Agnes Obel en Sting.

Popkoor Incomplete
Popkoor Incomplete is hét popkoor van SCHUNCK Muziek en Dans en bestaat uit 15 enthousiaste zangers en coach Gwen van Genderen. Gedurende het jaar werken ze aan pop-, rock-, film- en musicalmuziek. Tijdens de Winterconcerten laten ze een warm kerstrepertoire horen, met muzikale begeleiding van hun coach.