Kerst in Kasteel Hoensbroek

Kerst in Kasteel Hoensbroek

Terug naar UITagenda

Kerst in Kasteel Hoensbroek | 17 en 18 december

Een betoverende kerst in het meest betoverende kasteel van Nederland: Kasteel Hoensbroek. Kerstchateau Hoensbroek, dat maakt Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN) ervan op zaterdag 17 en zondag 18 december. Twee dagen aan (feest)activiteiten die helemaal voor nop, kosteloos, vrij toegankelijk zijn. Op beide dagen staat de kasteelpoort tussen 11.00 en 20.00 uur voor heel Heerlen, voor iedereen, open. Je kunt gratis het museum bezoeken, de hopelijk witte kerst bezingen tijdens de ‘Kerst sing-alongs’, je laten voorlezen onder de kerstboom, op de foto gaan met de Kerstman, meedoen aan middeleeuwse spellen en glunderen bij het zien van de videoprojecties op het kasteel.

Op de zaterdag is er hooggeëerd bezoek: de 91-jarige (!) schrijver Jan Terlouw komt naar Kasteel Hoensbroek en neemt plaats op een welverdiende zetel voor de finale van de Heerlense Verhalenwedstrijd. Op deze dag vindt er ook een kerstmannen/-vrouwen/-personenrun plaats, waarvoor je je nog kan aanmelden. En op de zondag kun je meelopen met een historische wandeling door Hoensbroek.

Voor het volledige programma (want dit is nog lang niet alles!) incl. tijden en gratis aanmeldopties klik je door naar www.heerlen-noord.nl/kerst-in-kasteel-hoensbroek