Metropole Orkest & Altin Gun

Metropole Orkest & Altin Gun

Terug naar UITagenda

Een prachtige muzikale reis vol onweerstaanbare psychedelische Turkse disco-vibes!

Altin Gün, je kunt er niet meer omheen. Deze band werd genomineerd voor een Grammy (voor hun tweede album Gece), werd een wereldwijde hype, werd uitgenodigd voor popfestival Coachella en staat op Fuji Rock in Japan. Nu volgt er een samenwerking met het Metropole Orkest. Een bijzondere combinatie die gegarandeerd een prachtige muzikale reis vol onweerstaanbare psychedelische Turkse disco-vibes zal opleveren!

Altin Gün betekent zoiets als ‘gouden morgen’. Die gouden morgen die beleeft het zestal zelf inmiddels ook. Het begon in Istanbul, waar bassist Jasper Verhulst zijn muziekcollectie uitbreidde met retro-Anatolische platen - de revolutionaire sixties en seventies hadden immers ook het oosten bereikt. Bands als The Doors en Led Zeppelin inspireerden Turkse muzikanten, die er hun eigen draai aan gaven. Altin Gün geeft vele jaren later opnieuw een unieke slinger aan deze hoorn des overvloeds.

In de pers
The Know omschrijft de concerten van Altin Gün als “heen en weer stuiteren tussen de woestijn en de verste, meest trippy verten in de ruimte.” Humo juicht: “die duizelingwekkende tempowisselingen! Die roezige sazdeuntjes! Die tussen krautrock en regelrechte funk schipperende ritmes!” Altin Gün zelf sluit niet uit dat daar in het concert in Heerlen nog een vleugje Italo-disco bij komt.