Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

Terug naar UITagenda

Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert journalist Silverio terug naar Mexico. Daar wordt hij, tot zijn grote verbijstering en verwondering, geconfronteerd met de waanzin van zijn herinneringen en angsten. Silverio worstelt met vragen over identiteit, succes, sterfelijkheid, de geschiedenis van Mexico en de diepgewortelde familieband die hij voelt met zijn vrouw en kinderen.

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths is een autobiografische, visueel verbluffende film over de intieme en ontroerende reis van Silverio; een bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont. Viervoudig Oscarwinnaar Alejandro G. Iñárritu beschrijft zijn nieuwste film als een reis tussen werkelijkheid en verbeelding.

Het is tevens de eerste film die Iñárritu in Mexico heeft opgenomen sinds zijn grote doorbraak in 2000 met Amores Perros. Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths is een persoonlijke film over thema’s als sterfelijkheid en culturele identiteit. Wat ons betreft één van de hoogtepunten van het afgelopen filmfestival van Venetië. Een uitzonderlijke film.