Patrick Nederkoorn

Patrick Nederkoorn

Hoogtij

Terug naar UITagenda

Een bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken, verhuizen en Frau Antje.

In een Duitse krant las cabaretier Patrick Nederkoorn over de aanstaande ‘Enthollandisierung der Erde’. Er stond: “Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. Er komt dus een dag waarop 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland komen. Schaffen wir das?”

Hoe houden we droge voeten?
In Hoogtij vraagt Patrick (winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs, lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen, presentator bij o.a. Tijd voor MAX) zich af of wij Nederlanders de klimaatcrisis wel 'schaffen'. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond ooit verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken, verhuizen en Frau Antje.