Roshanak Morrowatian

Roshanak Morrowatian

Kites

Terug naar UITagenda

Run my dear, From anything
That may not strengthen
Your precious budding wings,
Run like hell, my dear,
From anyone likely to put a sharp knife
Into the sacred, tender vision
Of your beautiful heart.

– Hafez (Iraans dichter uit 14e eeuw)

Gevlucht en hier aangekomen. Teruggaan is geen optie. Hoe is het om als kind op te groeien in een asielzoekerscentrum. In een ‘limbo’ tussen verleden en toekomst, geïsoleerd van de maatschappij. In de dansvoorstelling Kites deelt de van oorsprong Iraanse choreografe/danseres Roshanak Morrowatian door middel van herinneringen en flashbacks, haar eigen ervaringen en die van kinderen met een soortgelijk verleden. Ze onderzoekt de fysieke sporen van haar reis naar Nederland en de lange procedure die volgde na haar aankomst.

“What should be a debate about people – about human beings, about children and families – has been deliberately poisoned to become a debate about borders and security.” - Behrouz Boochani

Een Limburgse coproductie
Kites is een beeldende interdisciplinaire solo waarin het publiek in dans, beeld, muziek en tekst meegenomen wordt in de ervaring van een kind op de vlucht.  De productie is een coproductie van de Nederlandse Dansdagen, SALLY Dansgezelschap Maastricht, schrit_tmacher en VIA ZUID, en kwam tot stand in de Limburgse Proeftuin Dans: Right Now!

Credits
Concept, choreografie en dans: Roshanak Morrowatian
Artistieke assistentie en productie: Mami Izumi
Video: Laisvie Andrea Ochoa Gaevska
Muziek: Rutger Zuydervelt
Kostuum: Julina Vanille Bezold
Lichtontwerp: Jean-Lou Caglar