Plus Que Jamais

Plus Que Jamais

Terug naar UITagenda

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie met humor beschrijft. In een opwelling reist ze naar Noorwegen om hem te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen.

Plus Que Jamais is een intiem en ontroerend verhaal over liefde, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Het drama van regisseuse Emily Atef werd in Cannes vol lof ontvangen vanwege de visueel imponerende beelden van de Noorse landschappen en het sterke samenspel van actrice Vicky Krieps en acteur Gaspard Ulliel.

Plus Que Jamais kreeg plotsklaps een extra emotionele lading doordat Gaspard Ulliel – in de film de echtgenoot van Vicky Krieps – na de opnames op 37-jarige leeftijd overleed bij een ski-ongeval.