My Baby

My Baby

albumtour 'Sake Sake Sake'

Terug naar UITagenda

Het Amsterdamse trio MY BABY is terug met een nieuw album en tour waarmee ze op vrijdag 9 december 2022 de grote zaal van de Nieuwe Nor aandoen. De opvolger van het succesvolle 'Mounaiki' heet 'Sake Sake Sake' en is een dansplaat met een exotische mix van rock, blues en dance. Voor de eindmix werkte MY BABY samen met Steve Dub, 5-voudig Grammy-winnaar en bekend van zijn producties voor Chemical Brothers, Daft Punk en The Prodigy. Ondanks de modernere sound en ruimte voor meer electronica hadden de nummers op 'Sake Sake Sake' écht alleen door het trio geschreven kunnen worden. En hoe positief 'Sake Sake Sake' muzikaal ook klinkt, toch is de onderliggende boodschap somber en zet het album aan tot denken: we leven in een wereld waarin we vervloekt lijken door ons onvermogen om te veranderen.

MY BABY
My Baby bestaat uit Cato van Dijck, Daniel “daFreez” de Vries en Joost van Dijck. Nog voor debuutalbum My Baby Loves Voodoo! verscheen (2013) had My Baby al getoerd als begeleidingsband van funkheld Larry Graham. Na een prachtshow op Eurosonic Noorderslag in 2014 schoten ze meteen door naar de grootste Europese festivals. Op Glastonbury in 2015 stonden ze maar liefst zeven keer geprogrammeerd! De zegetocht duurde voort in de daaropvolgende jaren en bereikte behalve heel Europa ook Nieuw-Zeeland (waar Daniel is opgegroeid) en Australië, en ook de VS (2019). De rauwe, soulvolle vocalen, gitaarpartijen die druipen van de gospel en de blues en de stuwende beats brengen My Baby uitverkochte zalen en talloze awards waar ze maar komen. Na een (corona)tijd van betrekkelijke en verdiende rust zijn ze nu dus terug met een nieuw album!