Master of Light

Master of Light

Terug naar UITagenda

George Anthony Morton is een klassieke kunstschilder en Afro-Amerikaans. Hij ontwikkelde zijn schilderstalent terwijl hij tien jaar in de gevangenis zat voor dealen. Als eerste donkere kunstenaar die afstudeerde aan de Florence Academy of Art van New York probeert hij zijn weg te vinden in de kunstwereld. Om de verstoorde relatie met zijn familie te herstellen, keert hij terug naar Kansas City. Door hun portretten te schilderen in de stijl van de door hem bewonderde oude meester Rembrandt, hoopt hij af te rekenen met zijn verleden.

Het terugkeren naar zijn familie en zijn geboortestad confronteert George met een maatschappij doorvlochten van racisme, en een familie worstelend met verschillende trauma's. Het is aan George om zich te bevrijden van dit rauwe verleden en het om te zetten in werken van schoonheid. Een zoektocht naar innerlijk licht.

In een betrokken en beeldschone stijl brengt regisseuse Rosa Ruth Boesten een uitzonderlijk, persoonlijk verhaal samen met een kritische blik op de kunstwereld. Master of Light is wereldwijd op filmfestivals meermaals bekroond, onder meer voor beste debuutfilm. Komt dat zien.