Wild Port of Europe

Wild Port of Europe

Terug naar UITagenda

Egels, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, een torenvalk, konijnen, zeehonden en zeldzame orchideeën blijken goed te gedijen in het havengebied van Rotterdam. Ze leven in het grootste en drukste havengebied van Europa. Zelfs tussen de chemische industrie weten dieren rustige plekjes te vinden. In het landschap waar de mens continu alles verandert, pakken zij hun kansen en maken daarbij veelal opmerkelijke keuzes.

Wild Port of Europe is een gedramatiseerde natuurfilm over de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste industriegebied van Europa. Het is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in deze gebieden, tegen alle verwachtingen in, minstens zo rijk – zo niet rijker en diverser – ontwikkelt als de natuur in onze Nederlandse nationale parken.

Op de snijlijn tussen ogenschijnlijke tegenpolen – industrie en natuur – verandert de klassieke circle of life hier tot de re-cycle of life. Deze ontwikkeling is geheel gefilmd vanuit het perspectief van de dieren die in dit gebied leven.