Jane by Charlotte

Jane by Charlotte

Terug naar UITagenda

Charlotte Gainsbourg, onlangs nog bij ons te zien in Sundown en Les Passagers de la Nuit, debuteert als regisseuse met een portret over haar moeder, de iconische zangeres en actrice Jane Birkin. Het is een documentaire over een vrouw met een rijk leven aan ervaringen en avonturen in een mate die maar weinig andere mensen kunnen evenaren, maar die onderweg ook hobbels kreeg. Bijvoorbeeld in haar stormachtige relatie met de al even legendarische zanger Serge Gainsbourg, met wie ze de controversiële maar populaire hit Je t'aime... moi non plus zong.

We leren de twee opmerkelijke vrouwen kennen in een reeks intieme gesprekken over het leven, kunst en de liefde. Leven is creëren en creëren is leven: je begrijpt waar de creatieve drijfveren van Charlotte Gainsbourg vandaan komen als ze in het gezelschap is van haar onweerstaanbaar charismatische moeder.

De originele titel Jane par Charlotte is een toespeling op de film die Agnès Varda drieëndertig jaar geleden maakte, Jane B. par Agnès V. (1988). Jane Birkin, toen veertig jaar oud, luisterde naar de levenswijsheid van Agnès Varda, nu luistert Charlotte Gainsbourg naar de ervaringen van Jane Birkin.

Jane By Charlotte is een onverwacht liefdevol en persoonlijk portret over ouder worden, de valkuilen van beroemdheid en getroebleerde huwelijken.