Voltage

Voltage

Terug naar UITagenda

Voltage, de band rondom frontman en zanger/gitarist Dave Vermeulen (nummer 2 uit The Voice Of Holland seizoen 2015/2016) is terug met nieuwe muziek. Op 2 september 2022 komt het nieuwe, vierde, album 'Tomorrow Hits Today' uit. Voltage maakt southern rock, bluesrock met een duidelijke Americana vibe.

Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, toen nog als coverband. Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. Dit resulteerde in een eerste EP in 2012 en debuutalbum Travellin’ Men in het voorjaar van 2015. In 2017 verscheen opvolger ‘Around The Bend’. Het materiaal was inmiddels aangevuld met Americana en country invloeden. In 2020 brachten de mannen hun derde album 'It's About Time' uit. Meerdere eigen clubtours, festivals als Paaspop en Zwarte Cross en diverse voorprogramma’s zijn regelmatig onderdeel van onze tour en shows. Ook is Voltage niet meer weg te denken van de nationale radio.