Nits

Nits

NEON

Terug naar UITagenda

Een avond met de meest ongrijpbare band van Nederland.

Met het wegvallen van het live spelen door de coronamaatregelen ontstond ruimte in de NITS-agenda voor een nieuw album. Dit nieuwe werk NEON verschijnt in september 2022 en staat ook centraal in hun gloednieuwe theatershow.

Al 45 jaar zijn de NITS de meest ongrijpbare band van Nederland. De band heeft een ontzagwekkend oeuvre: van hun eerste album Tent in de jaren 80 via Red Tape, Nescio, Sketches of Spain, In the Dutch Mountains, Ting (met Scapino Ballet Rotterdam) en Knot uit 2019 naar NEON. In deze theatershow klinkt naast het nieuwe werk een mooie selectie van hun ‘classics’. Muziek vol dynamiek en onverwachte wendingen, virtuositeit en soms met een warme Europese melancholie, maar altijd stijlvol en veelzijdig.