Fabrizio Paterlini

Fabrizio Paterlini

Terug naar UITagenda

Ambitus presenteert Fabrizio Paterlini 

De muziek van de Italiaanse pianist/componist Fabrizio Paterlini is dromerig, delicaat, gepassioneerd. Noem het etherisch, neoklassiek, ambient, minimalistisch of new age. Zelf omschrijft Paterlini zijn werken liever als “een glas rode wijn op een zomeravond”, vanwege het kalmerende effect van zijn melodieën.

De Italiaanse pianist/componist Fabrizio Paterlini woont en werkt in zijn geboortestad Mantua in het noorden van Italië. Dit romantische en historische stadje is een grote inspiratiebron voor zijn composities. Dat hoor je terug op alle albums die hij sinds zijn debuut Viaggi in Aeromobile in 2007 heeft uitgebracht. In zijn nieuwe concerttour klinkt het rijke geluid van zijn laatste album Lifeblood uit 2021 met warme melodieën en een hoofdrol voor de piano.