Kiki Schippers

Kiki Schippers

MEER

Terug naar UITagenda

Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

Leef! Alsof het je laatste dag of allerlaatste uur is. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. In MEER maakt Kiki de rekening op met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin zij zichzelf en de wereld niet spaart.

Met haar scherpe pen bijt Kiki zich vast in de actualiteit met satire. Dat doet zij onder andere voor actualiteitenprogramma’s zoals Spijkers met Koppen, columns en met frisse liedjes voor televisieprogramma’s, zoals De Vooravond. Ze werd in vijf jaar tijd vier keer genomineerd voor het beste theaterlied en won de Annie M.G. Schmidtprijs 2017 met Er spoelen mensen aan. Minstens zo mooi is het compliment dat Frits Spits haar gaf. Hij omschreef Kiki als “de Adèle van de Lage Landen.”

Kiki in de pers
“Schippers' liedjes variëren van teer tot ruig en van cabaretesk tot ontroerend, altijd zorgvuldig geformuleerd en welluidend gezonden.” - NRC Handelsblad

“Schippers trakteert op muzikale pareltjes… Oprecht, kwetsbaar en breekbaar.” - De Telegraaf