Nederlands Blazers Ensemble

Nederlands Blazers Ensemble

Satie - Concert in de vorm van een Peer

Terug naar UITagenda

Intieme en sensitieve muziek

De Franse componist Erik Satie is meester van het absurdisme én van de meest intieme, sensitieve muziek. Iedereen heeft ooit zijn prachtige Gnynosienne nr. 1 gehoord! Met zijn tegen de haren in strijkende eigenzinnigheid was Satie in het Parijs van rond 1900 de held van jonge componisten en kunstenaars. Hij werkte samen met zowel Picasso als met Sergy Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes. Hun creatieve geesten ondersteunden elkaar ideeën en activiteiten.

Het Nederlands Blazers Ensemble brengt die dynamiek in de geest van Satie tot leven in hun kenmerkende theatrale stijl die van elk concert een feest maken. Leer Satie en zijn muziek beter kennen met prachtige arrangementen, korte absurdistische films van jonge filmmakers, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour…

Met medewerking van Fanfare Victoria Rimburg (Landgraaf)

Compositie: Erik Satie
Arrangement: o.a. Micha Hamel, Vincent van Warmerdam, Calliope Tsoupaki, Joël Bons