Dansen op de Mijnen

Dansen op de Mijnen

De toekomst van de regio

Terug naar UITagenda

Theatercollege over de toekomst van de regio.

In de theatercolleges Dansen op de Mijnen blikken we niet terug op de mijnsluitingen en de traumatische gevolgen daarvan voor vooral de regio Parkstad. Het doel van de jaarlijkse lezing is lering te trekken uit het verleden en een dialoog te stimuleren tussen bestuurders, ondernemers en burgers over de noodzaak van verandering.

Nadat in eerdere edities Eurocommissaris Frans Timmermans, ASML-topman Roger Dassen en voormalig UM-bestuurder Martin Paul gastsprekers waren, zal ook dit jaar een prominente Limburger zijn of haar opwachting maken. Daarnaast wordt tijdens Dansen op de Mijnen de Kremers Award uitgereikt. De prijs is vernoemd naar oud-gouverneur Sjeng Kremers, die een grote rol heeft gespeeld bij de economische herstructurering van Zuid-Limburg na de mijnsluitingen. Het is een scriptieprijs voor studenten en promovendi die onderzoek doen naar economische structuurveranderingen in regio’s. De organisatie hiervan is in handen van de Stichting Behoud Mijnhistorie.

Dansen op de Mijnen is een initiatief van L1, dagblad De Limburger en Parkstad Limburg Theaters.