QUEER PLANET

QUEER PLANET

HNTJong (vanaf 14 jaar)

Terug naar UITagenda

Een knallende voorstelling vol power met acts, songs, performances en een DJ. Ook voor een straight publiek.

Na Trojan Wars - de succesvoorstelling van vorig seizoen - presenteert HNTjong QUEER. Een confetti-voorstelling over queerness, die zich afzet tegen de heersende normen. Over wat te doen als je verliefd bent op je macho vriend. Waarom je je niet langer als een meisje wilt gedragen. En over ‘in between’ zijn en in de war.

Power!
QUEER is een voorstelling die ieders hokje in twijfel trekt; over gender en het ontsnappen aan binair denken. Een knallende voorstelling vol power met acts, songs, performances en een DJ. Maar ook een queeste naar identiteit door een diverse groep acteurs en performers. Want vanzelfsprekend werkt regisseur Noël Fischer met een queer cast aan deze energieke performance, die overigens ook een aanrader is voor een straight publiek.

Queer als politieke stroming
Queer als identiteit
Queer in de geschiedenis
Queer als community
Queer als kunstvorm

De makers
Regie: Noël Fischer
Met: Rick Paul van Mulligen, Merel Pauw, Tessa jonge Poerink, Fjodor Jozefzoon, Lars Brinkman, DJ Jasmin Perez, Fabienne Rutten, Joshua Smits
Regie assistent: Gavin-Viano Fabri
Dramaturgie: Martine Manten
Kostuums: Carly Everaert
Decor: Sacha Zwiers
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Sounddesign: William Bakker
Videodesign: Isaura Sanwirjatmo

Highlights
Een all queer cast met topacteurs zoals Rick Paul van Mulligen (De Gebroeders Leeuwenhart) en Tessa Jonge Poerink (Trojan Wars en In mijn hoofd ben ik een dun meisje) en Lars Brinkman (Nader tot u).

Na het succes van de bekroonde performance-voorstelling In mijn hoofd ben ik een dun meisje maakt regisseur Noël Fischer weer een performance-voorstelling.

Een actuele en multi-disciplinaire voorstelling waarin pride en queer worden gevierd.

Rick Paul van Mulligen is meervoudig genomineerd voor de Arlecchino, de toneelprijs voor beste mannelijke bijrol.