Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

BloodBitches

Terug naar UITagenda

Explosief, hilarisch, persoonlijk en ontregelend: entertainment van de hoogste duikplank.

Cabaretière Nina de la Parra won in 2021 voor haar programma Gods Wegen de Neerlands Hoop. Topsaxofoniste Sanne Landvreugd is onder andere bekend van de bigband van Matthijs Gaat Door op NPO1. In Bloodbitches verdiepen de twee hun unieke bloederige band.

Na het succes van Gods Wegen - dat zijn bekroning vindt in het literaire manifest Make Women Come - gaan Nina de la Parra en Sanne Landvreugd in op de diepere lagen van hun gezamenlijke afkomst. Vrouw-zijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld stroomt door deze gezamenlijke bloedvaten. BloodBitches is een verband van twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit. Deze ‘intensive experience’ brengen zij tot uiting in muzikaal-verbale poëzie. Met als extra klap op de vuurpijl: elke week een nieuw item over de actualiteit.