Magnapop

Magnapop

Terug naar UITagenda

Magnapop! De band die in de jaren ’90 furore maakte met snedige, catchy gitaarrock is helemaal terug. Magnapop ontstond in de vroege nineties in Athens, Georgia rond zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris. Hun eerste successen haalden ze in Europa, waar albums als 'Magnapop' (1992, het jaar dat ze ook op Pinkpop-vooravond Rocking Kolonia langskwamen) en 'Hot Boxing' (1994) warm ontvangen werden. Uitgebreide festivaltournees volgden, en al snel brak Magnapop ook in thuisland de Verenigde Staten door. Vooral 'Hot Boxing' bleek een schot in de roos, met tijdloze singles als 'Lay It Down' en 'Slowly, Slowly' op de tracklist.


Eind jaren 90 hield de band het (tijdelijk, blijkt nu) voor gezien. Hopper en Morris deden sporadisch duoshows, maar het duurde tot 2005 voordat de band met een nieuwe drummer en bassist terug kwam met het album Mouthfeel. Pas in 2012 kwam de originele bezetting van Magnapop weer bij elkaar en klonk Magnapop weer écht zoals in hun hoogdagen. Na drie uiterst succesvolle en grotendeels uitverkochte tours in 2017, 2018 en 2019 heeft het viertal besloten om in november 2022 nogmaals in originele bezetting een aantal club- en festivalshows te doen in Nederland en België. De tour zal in het teken staan van het album 'The Circle Is Round' (2019), maar de classics zullen uiteraard niet ontbreken. Dat belooft!


support: Captain Naysayer

Een jonge Vlaamse classicrockband met Braziliaanse zanger. Ze maken een mix van groovy en classic rock met duidelijke bluesinvloeden, waaraan je kan merken dat de mannen goed hebben geluisterd naar klassieke voorbeelden als Led Zeppelin en Deep Purple.