philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland

Vive la France!

Terug naar UITagenda

Laat u meevoeren naar Franse sferen

Dirigent Marc Soustrot
Soliste Simone Lamsma

Fauré / Prelude Pénélope
Saint-Saëns / Vioolconcert nr.3 i
Boulanger / D'un matin de Printemps
Bizet / Symfonie in C

Vraag de Franse maestro Marc Soustrot wat hij graag zou dirigeren en dit is wat je krijgt. Dit boeket aan Franse meesterwerken is bij niemand in betere handen dan bij de eredirigent van philharmonie zuidnederland. Laat u meevoeren naar Franse sferen met een bruisende ouverture van Fauré, een lenteachtig orkestwerk van Lily Boulanger, en de Symfonie in C van Georges Bizet, die verfrissende symfonische cocktail van klassieke helderheid en Franse sprankeling. De bevlogen topvioliste Simone Lamsma (“glashelder en stralend van toon”, The New York Times) soleert in het onstuimige Derde Vioolconcert van Saint-Saëns. Vive la France!

Inleiding: Toine Sporken