philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland

Kerstconcert

Terug naar UITagenda

Muziek met de schittering die hoort bij een droomkerst

Koud en donker zijn de decemberavonden. Wat is er dan heerlijker dan je te omringen met dierbare vrienden, warmte en goed gezelschap. Speciaal voor u koos de Britse chef-dirigent Duncan Ward voor dit Kerstconcert van de philharmonie zuidnederland voor Elgars Enigma variaties.

In deze raadselachtige, humoristische en ontroerende muziek portretteerde Elgar veertien van zijn beste vrienden. De aangrijpende Nimrod, de blaffende hond van Sinclair en die ene geheimzinnige naamloze vriend (of was het een vriendin…), ze zijn er allemaal. Ook topvioliste Simone Lamsma is van de partij. Zij geeft met de zoete weemoed en het virtuoze vuur van Tsjaikovski’s Vioolconcert dit programma de schittering die hoort bij een droomkerst.

Programma

Chef-dirigent: Duncan Ward
Viool: Simone Lamsma
Bartók - Dans Suite
Tsjaikovski - Vioolconcert
Elgar - Enigma Variaties