Moss

Moss

Terug naar UITagenda

Moss staat onder leiding van zanger en songwriter Marien Dorleijn, bekend om hun subtiele gitaarliedjes met eigenzinnige twists, die zichzelf per album blijft vernieuwen. Zo ook op het nieuwe werk 'HX' uit 2022. Het eerste wat opvalt bij het luisteren naar de nieuwe liedjes van Moss is de rust in het geheel. De band vond die rust in het in 2019 gerenoveerde kloostercomplex HX Hoogcruts in Noorbeek, een van de zuidelijkst gelegen plaatsen van Nederland. Het Zuid-Limburgse landschap levert een schitterend album op Excelsior Recordings op dat bedolven wordt onder lovende recensies.

“Op prachtplaat HX betoont Moss zich een hecht collectief in topvorm.” (OOR)
“Met dit album heeft de band een grote stap gezet, en behoort het wat ons betreft tot de top van wat Nederland en België op dit moment op muziekgebied te bieden heeft.” (Dansende Beren)“Wars van muzikale krachtpatserij zoekt Moss het in de ambachtelijke kwaliteit van liedjes” (De Volkskrant).