Het StreekTheater

Het StreekTheater

Kumpt me uëver d’r hónk...da kumpt me uëver d’r sjtats!

Terug naar UITagenda

Eerbetoon aan de Kerkraadse dialectschrijver Hans Stelsmann.

Het StreekTheater wil de herinnering levend houden aan de in 2010 overleden dialectschrijver Hans Stelsmann. Een markante Kerkradenaar, die met zijn toneelstukken en boeken heeft bijgedragen aan de instandhouding van het Kerkraads dialect.

Stelsman schreef de klucht Kumpt me uëver d'r hònk, da kumpt me uëver d'r sjtats in 1982. De titel betekent zoiets als Alles komt weer goed. Het stuk gaat over verschillende mensen die – allemaal op hun eigen kamer - op een bovenverdieping samenwonen. Hun dagelijks leven speelt zich voornamelijk af op de overloop tussen die kamers. Aangezien er enkele gemeenschappelijke voorzieningen zijn, zoals o.a. de toilet, het bad en de krant, verloopt dat niet altijd zonder problemen. Hun leven samen gaat met pieken en dalen, met vreugde en leed, maar vooral met veel humor.

De makers
Tekst: Hans Stelsmann
Regie: Tim Gladdines
Spel: Arno Deckers, Wiel Dederen, Beppie Hocks, Dwayne Horbach, Fiorenza Ruijters en Tanja Willems