Verdi - La Traviata

Verdi - La Traviata

Nederlandse Reisopera (pocketversie)

Terug naar UITagenda

Verdi’s bekende operaklassieker

Hoe kun je worden wie je werkelijk bent?

In deze pocketversie en bewerking van Verdi’s bekende operaklassieker volgen we de innerlijke zoektocht en strijd tegen vooroordelen. De opera bevat alle aria's uit Giuseppe Verdi’s meesterwerk, maar is meer dan een ingekorte versie daarvan: regisseur Dorike van Genderen creëerde een nieuw verhaal rond de figuur van Violetta.

“Het is wonderbaarlijk hoe goed Van Genderens concept past bij de originele opera” schreef NRC.

In Verdi's tijd was Violetta een prostituee. In dit verhaal is zij een trans vrouw – geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lili Elbe, een van de eerste mannen die in de jaren '30 van de vorige eeuw geslacht veranderende operaties onderging. Beide Violetta’s worden niet geaccepteerd door hun omgeving en verstoten. Allebei zoeken zij bevrijding, de vrijheid om zichzelf te kunnen zijn en vinden die verlossing uiteindelijk. Een verhaal over de zoektocht naar naastenliefde en acceptatie.

Muzikale leiding
Alistair Digges
Concept en regie
Dorike van Genderen
Decor- en kostuumontwerp
Julie Weideli
Lichtontwerp
Tim van ‘t Hof
Met in de cast
o.a. Aylin Sezer, Aleš Jenis en Alexander de Jong
Begeleiding door ensemble van acht musici

Inleiding: Len van Schaik

In het Italiaans gezongen, met Nederlandse boventiteling