Saman Amini's Integratieplan

Saman Amini's Integratieplan

Terug naar UITagenda

Een reis naar het ‘Nederlanderschap’.

Na de veelgeprezen ★★★★★ voorstellingen A Seat at The Table, Samenloop van Omstandigheden en Nobody Home komt theatermaker, performer en muzikant Saman Amini naar Heerlen met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan zet hij op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving.

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Rode draad in de voorstelling is de vraag; waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Over Saman Amini
Saman Amini (1989, Iran) produceert met zijn eigen stichting BLACK SHEEP CAN FLY met regisseur en scenarioschrijver Nima Mohaghegh menselijke en maatschappelijk urgente verhalen. “Toptheater… Aangrijpend en inhoudelijk sterk en een godvergeten talent”, vond Youp van ‘t Hek over Samenloop van Omstandigheden.

In de pers
“Amini speelt losjes, energiek en soepel onthutsende scènes.” - de Volkskrant over A seat at The Table ★★★★
“Een overrompelende podium persoonlijkheid die iedereen inpakt met zijn aanstekelijke glimlach en zijn futuristisch-melodieuze muziek.” - Theaterkrant over Samenloop van Omstandigheden ★★★★