Tori et Lokita

Tori et Lokita

Terug naar UITagenda

Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori en Lokita tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar.

Voor hun nieuwste speelfilm werkten Jean-Pierre en Luc Dardenne, zoals vaker, met niet-professionele acteurs; dit keer werd die keuze vooral ingegeven door de jonge leeftijd van de hoofdrolspelers; doordat ze geen ervaring hebben als acteurs oogt hun acteren levensecht.

Met Tori et Lokita houden de gebroeders Dardenne de toeschouwer een spiegel voor. Hun hartverscheurende observaties over de samenleving waarin we leven, confronteren ons met dat wat we niet willen zien.

Bijzonderheden
Regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne over Tori et Lokita: “Met deze film wilden we jonge vluchtelingen die worden gelabeld als onbegeleide minderjarigen een gezicht geven. De vriendschap tussen Tori en Lokita is hun antwoord op een maatschappij gekenmerkt door onverschilligheid; een maatschappij die slechts haar eigen cynische belangen verdedigt.