Dulce Pontes

Dulce Pontes

Terug naar UITagenda

De grande dame van de Portugese muziek.

Dulce Pontes staat al ruim 30 jaar aan de top van de Portugese muziek. Tijdens haar optreden in Heerlen brengt de grande dame van de Portugese muziek een mix van fado, flamenco en salsa en liederen van iconische componisten zoals Elis Regina en Ennio Morricone. Begeleid door haar topband, met o.a. de briljante Portugese gitarist Luis Guerreiro en de Cubaanse bassist Yelsy Heredia.

Een grote stem
Wie Dulce Pontes heeft horen zingen weet wat een ongekend mooie en krachtige stem zij heeft. The New York Times schreef over haar performance: “When Dulce Pontes started a song with the words “meu amor” (‘my love) at Carnegie Hall on Thursday night, she flooded them with emotion: longing, seductiveness, bravado, desperation, strength.”

Amalia Rodrigues
In haar optredens overschrijdt zij elke muzikale grens: van fado naar Portugese folklore, Piazzola's tango en Arabisch getinte muziek. Ze werkte samen met topmusici uit alle hoeken en genres, onder wie Andrea Bocelli en de eerder genoemde Ennio Morricone. De pers roemde haar als de opvolgster van fadokoningin Amalia Rodrigues.