Rumba Night

Rumba Night

Jazz Royal Weekend

Terug naar UITagenda

Vrijdag 11 november start een gloednieuw initiatief van Ap Art Events. Het hele weekend kun je onder de noemer JAZZ ROYAL verschillende films en concerten bijwonen. Deze eerste avond presenteren we een RUMBA NIGHT

Om 19.30 uur vertonen we i.s.m. Filmhuis de Spiegel de docufilm 'THE RUMBA KINGS" van regisseur Alain Brain (2021) over de geschiedenis van de Congolese Rumba muziek. Na afloop van de film is er in de foyer een optreden van Grupo Afro Sonando, een project van 4 bevlogen jazz/world muzikanten met een voorliefde voor de Afro-Cubaanse Rumba muziek

Met:
Hendrie Lennards [piano, vocals, arrangementen]
Hélen Weigle (percussie, djembe, bongo’s conga en vocals]
George Boon [bas}
Peter’pedrito’Blom [conga’s, rumba cajon, percussie]

De voorliefde voor de afro Cubaanse muziek heeft deze 4 muzikanten samen gebracht. Zij allen kunnen putten uit een lange muzikale ervaring. Hélen Weigle heeft veel ervaring opgedaan in Afrika, de bakermat van o.a. de Congolese rumba die zijn weg vond naar cuba en in de jaren 50 weer terug keerde naar Congo. Pianist Hendry Lennards kan ook stoelen op een ruime ervaring in de wereld van de latin muziek, wat in zijn spel meer als goed te horen is. De onmisbare schakel in het geheel is het solide basspel van George Boon die het fundament legt die de afro Cubaanse muziek draagt. Voeg daarbij het conga spel van Peter ‘Pedrito’Blom toe die ook al menig jaar bezig is in de latin scene en je weet dat dit project garant voor een muzikale reis met nummers van legendes van deze muziekstijl.

Na afloop van het optreden zal DJ Pedrito nog wat lekkere rumba muziek draaien.