Jawad Es Soufi

Jawad Es Soufi

Waarom ben jij zo?

Terug naar UITagenda

Een hilarische show over Jawad’s achtbaan van de LWOO naar het VWO. In Waarom ben jij zo? laat Jawad Es Soufi via zijn alter ego Sloegie zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe die drie factoren ervoor hebben gezorgd dat hij de persoon is die hij vandaag de dag is.

Jawad maakte een bijzondere achtbaan mee in zijn middelbareschooltijd die doorslaggevend is geweest voor zijn ontwikkeling. In drie jaar tijd stroomde hij van het Leerweg Ondersteunend Onderwijs (LWOO) naar het VWO. Een schoolreis waar je versteld van staat! Met hilarische anekdotes en muzikale parodieën neemt Jawad je in zijn theatershow mee in zijn analyses en observaties over zijn opvoeding, omgeving en onderwijstijd.

Over Jawad Es Soufi
Op zijn achttiende ontstonden bij Jawad Es Soufi zijn kriebels voor het theater. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. In 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam. Vele uitverkochte voorstellingen volgden.