Liedrecital Huub Claessens

Liedrecital Huub Claessens

Roger Braun, piano

Terug naar UITagenda

De betoverende wereld van ‘het Lied’

Pianist Roger werpt zich al jarn op als ambassadeur van de liedkunst. Vanavond neemt hij u samen met Huub Claessens mee in de betoverende wereld van ‘het Lied’. Bas-bariton Huub Claessens heeft zijn sporen in de operawereld verdiend. Deze ‘zingende minstreel’ uit Ulestraten is inmiddels in Oostenrijk neergestreken, maar voor een avondje lied komt hij graag terug.

Waut Koeken (intendant Opera Zuid) over Claessens: “Hij is een van de meest veelzijdige, fijnbesnaarde, eigenzinnige en onbeschaamd romantische kunstenaars die onze regio, ons land én de Europese muziekwereld rijk is. Huub beschouwt elk Lied dat hij zingt als een miniatuur-opera, waarmee hij een heel universum wil delen. Hij weet daarbij telkens een oceaan in een theelepel te vatten.”