Las Bestias

Las Bestias

Terug naar UITagenda

Antoine en zijn vrouw Olga runnen een biologische boerderij in een dorp in Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Hun verzet tegen een windmolenpark zet de verhoudingen op scherp, vooral met de broers Xan en Lorenzo, die het echtpaar maar al te graag willen wegjagen met hun pesterijen.

Las Bestias is een zinderende Spaanse thriller van regisseur Rodrigo Sorogoyen waarvan we in het verleden al succesvol Que Dios Nos Perdone, El Reino en Madre hebben vertoond. De klassieke tegenstellingen tussen nieuwkomers en lokale bevolking, progressiviteit en behoudzucht worden op een originele manier uitgebeeld.

Opmerkelijk is dat de vrouwen, die aanvankelijk op de achtergrond blijven, naarmate de film vordert een steeds belangrijkere rol voor zich opeisen. Las Bestias ging in Cannes in première en werd internationaal lovend ontvangen.