Tobi Kooiman

Tobi Kooiman

Best Of (reprise)

Terug naar UITagenda

Tobi neemt het op de koop toe als je ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties.

‘’Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker”, aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht oude Luxor Theater bekroonde hem met de Publieksprijs, en NRC roemde zijn “talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen.” De Volkskrant tipte hem tenslotte als één van de drie grootste comedytalenten van 2021. En dat is dan weer het jaar waarin zijn eerste solovoorstelling Best Of in première ging, die nu in PLT te zien is.