Dutch Mountain Film Festival

Dutch Mountain Film Festival

Terug naar UITagenda

Meer dan tien jaar geleden startten we een expeditie die is uitgegroeid tot een meerdaags, internationaal bergfilmfestival met een grote schare fans. Met de inrichting van ons basiskamp in het Royal Theater helpen we mee aan de in standhouding van één van de mooiste filmtheaters van ons land. We zijn in deze woelige tijden meer dan ooit op zoek naar inspirerende verhalen en eerlijke avonturen. Steeds vaker verlangen we naar een plek zonder internet en mobiele telefoon, weg van structuur en het jachtige leven, waar we in gevecht met de elementen de aarde opnieuw kunnen ontdekken. Op het Dutch Mountain Film Festival vertellen we het verhaal van de bergen. Dat doen we met film, foto’s, boeken, exposities, maar ook met wandelingen, een gravel ride en (h)eerlijk Bergsteigeressen. Dit jaar staan die verhalen in het teken van ons thema ‘Echo’. De mooiste echo hoor je wanneer het stil is in de bergen. Het thema gaat dus net zo goed over stilte als over geluid en muziek. Maar je kunt ook denken aan de reactie van de natuur op onze ingrepen. De overstromingen van de zomer 2021 zijn een gevolg van ons watermanagement en de klimaatverandering. En echo’s uit het verleden kunnen een nieuw licht schijnen op gebeurtenissen in het heden.