Nastaran Razawi Khorasani

Nastaran Razawi Khorasani

Songs for no one

Terug naar UITagenda

Met deze voorstelling won Nastaran de BNG Bank Theaterprijs 2020.

De Iraanse theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt u in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en meisje in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt zij een beeldende soloperformance vol duetten, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft.

Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, onvrijheid in het dagelijkse leven en toekomstdromen van vrijheid. Nastaran: “Ik ben me bewust van mijn privileges en voel de verantwoordelijkheid om me uit te spreken voor zij die dat niet kunnen. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar ik identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.”

Over Nastaran
Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens het Nederlands Theaterfestival in 2014 won zij de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in CASH. In 2020 won ze de BNG Bank Theaterprijs en werd zij genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Credits
Concept, regie, spel: Nastaran Razawi Khorasani
Muziek: Jimi Zoet
Dramaturgie:Tobias Kokkelmans
Scenografie en lichtontwerp: Peter Till (BrotherTill)
Productie: Vivianne Jorritsma
Techniek: André Goos (Denzo Theater Techniek)

Songs for no one is een productie van Kobe collectief, BNG Bank Theaterprijs 2020, Maas theater en dans, Theaterfestival Boulevard ism Het Nationale Theater, We are public, Workspacebrussels