Ghost-Note

Ghost-Note

Terug naar UITagenda

De Amerikaanse funkband Ghost-Note brengt de funk naar een heel nieuw level. De muzikanten van Ghost-Note ‘virtuoos’ noemen is eigenlijk nog een understatement – niet voor niets speelden de leden met sterren als Prince, Erykah Badu, Herbie Hancock, Kendrick Lamar en Marcus Miller. Oprichters Robert ‘Sput’ Searight (drums) en Nate Werth (percussie) zitten ook in de jazzformatie Snarky Puppy, wat meteen het hoge jazzgehalte van Ghost-Note verklaart. In hun muziek zet de zevenkoppige funkmachine ritme op de voorgrond: onweerstaanbare swingende beats worden aangevuld met rijke klanken uit genres als funk, jazz, afrobeat, hiphop, psychedelica en zelfs folk, wat het best tot zijn recht komt tijdens hun bejubelde en energieke liveshows. Zo was Ghost-Note een van de hoogtepunten tijdens Jazz Out! in 2018 in Theater Heerlen.