Beautiful Beings

Beautiful Beings

Terug naar UITagenda

Addi woont met zijn moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli die gepest wordt, besluit hij zich over hem te ontfermen. Samen met twee van zijn kameraden verkent het viertal hun leven naar de volwassenheid. Ze schromen niet voor agressie, maar ze leren ook over onderlinge loyaliteit en genegenheid. Als hun gedrag verder gaat zoekt Addi naar manieren om hem en zijn vrienden terug te brengen naar een veiliger pad.

De IJslandse Regisseur Gudmundur Arnar Gudmundsson (1982) groeide op in een omgeving die vergelijkbaar is met die van zijn debuut Heartstone en zijn tweede film Beautiful Beings. Hij volgde een filmopleiding in Denemarken. Met een aantal korte films, die wereldwijd op festivals werden getoond, won hij zo'n vijftig onderscheidingen.

Beautiful Beings is een hartverwarmende coming-of-age film over een groepje vrienden die in het adembenemende IJslandse landschap hun ontluikende leven naar volwassenheid aan het ontdekken zijn.