Impul­se D&B ft. 1991 & Buunshin

Impul­se D&B ft. 1991 & Buunshin

Terug naar UITagenda

Na een knallende, turbulente editie met Kanine afgelopen mei is** Impulse D&B** terug! Met deze keer niet één, maar twee hele dikke headliners... 1991 en Buunshin zijn van de partij op 22 oktober!

1991 (UK)
Als deel van het vierkoppige 'Worship' collectief (Sub Focus, Culture Shock, Dimension en 1991) heeft Fred Webb, oftewel '1991', in korte tijd snel zijn strepen verdiend in de D&B scene. In 2016 lanceerde hij zijn eerste EP op het label MTA Records van Chase & Status en daarna ging het snel. In 2017 had hij de award van 'Best Newcomer' te pakken bij de D&B Arena Awards en sindsdien heeft hij geen gas terug genomen! Zijn samenwerking met Netsky en Sub Focus alsook zijn remixen voor onder andere Basement Jaxx, Axwell en Mylo hebben al bewezen dat 1991 "here to stay" is. De track met de pakkende melodie "Full Send" heeft tevens al miljoenen plays vergaard op Spotify met de nodige support van andere D&B DJ's... Met zijn debuutalbum 'Odyssey' dat recent is uitgekomen op 22 juli, ziet de muzikale toekomst er rooskleurig uit voor de Brit. Luister 'm hier!

Buunshin
Ook op eigen bodem heeft Nederland al vaker bewezen het nodige drum 'n bass talent in huis te hebben. De Nederlander Buunshin is daar dan ook een prima voorbeeld van! De Rotterdamse Ferry Mellegers brak in 2019 door met zijn debuut EP op het label DIVIDID van Imanu en Abis en genoot al snel support van oa. Noisia, Phace, Mefjus en Camo & Krooked. Zo bracht hij ook al werk uit op Mau5trap (van Deadmau5!), Vision (van Noisia) en Neosignal. Recentelijk heeft hij zelfs nog met de legendarische DJ Fresh de knallende samenwerking 'Dancing in the Dark' uitgebracht. Het meest recente werk is zijn "Steel Wings" EP waarin hij weer zijn trademark-sound laat horen met daarin de nodige verfrissende sounds van bijvoorbeeld "I'm Okay" of "Make Money" met The Caracal Project... Buunshin is een rijzende ster om in de gaten te houden. Luister hier!