Maaike Ouboter & Eric Corton

Maaike Ouboter & Eric Corton

Harnas van Glas

Terug naar UITagenda

Een show over het leven: kwetsbaar, dichtbij en met open vizier.

Maaike Ouboter en Eric Corton leerden elkaar kennen tijdens De Beste Singer Songwriter van Nederland. Maaike Ouboter wist toen niet alleen toenmalig jurylid Eric Corton maar heel Nederland diep te raken met Dat Ik Je Mis. Nu duiken de twee samen het theater in. De plek waar ze allebei zo van houden. De titel van het programma verwijst naar Maaikes nieuwste album Harnas van Gras dat eind 2021 verscheen.

In een bijzondere muzikale avond gaan Maaike en Eric met elkaar en het publiek in gesprek over het leven - over loslaten, vasthouden, hoeveel liefde er in verdriet zit én maken ze samen muziek. Op deze manier maken ze je deelgenoot van hun beider wereld van kwetsbaarheid en doorzetten. Dichtbij en met open vizier.

Eric en Maaike over hun samenwerking
Eric Corton: “Al vanaf de eerste kennismaking hou ik van Maaike’s taal en manier van vertellen. Dat raakt en beroert me telkens weer. Dat we dat nu samen in het theater gaan doen voelt heel bijzonder.” Maaike Ouboter: “Ik ken Eric al vanaf het begin van mijn carrière. Als hij kijkt, ziet hij echt. Ik voel dat hij dezelfde lagen van het leven kent en open naar de wereld kijkt. Ik kijk er zo naar uit om in het theater samen de diepte in te gaan - zowel muzikaal als in gesprek.”