Les Passagers de la Nuit

Les Passagers de la Nuit

Terug naar UITagenda

Nadat Elisabeth in de steek gelaten is door haar man, blijft ze alleen achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge werkloze vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte van een thuis, Matthias voelt hoe het is om voor het eerst verliefd te zijn, terwijl Elisabeth haar eigen weg opnieuw moet uitstippelen. Allen houden ze van elkaar maar ze worstelen met de situatie.

Regisseur Mikhaël Hers richt zijn gevoelige blik op het Parijs van de jaren '80 en de ogenschijnlijke alledaagse momenten in het leven van één familie, met aan het hoofd een weergaloze Charlotte Gainsbourg. Hers weet perfect de tijdgeest te vangen door middel van archiefbeelden, herkenbare muziek en een vrouw die ontdekt dat ze onafhankelijk kan zijn.

Les Passagers de la Nuit is een liefdevol portret van een middelbare vrouw die leert accepteren dat ze nog steeds een toekomst heeft. Het soort film dat je een idee geeft waarom liefde belangrijk is. Intiem en betoverend.